okt 27

Jakob, Lea og Rakel

Hei igjen. Jeg har ikke glemt av bloggen. Jeg har bare utsatt den. Det er så vidt jeg har tid til å holde denne bloggen oppdatert i det hele. Hver dag er planen at jeg skal oppdatere her på bloggen, og hver dag har jeg tenkt å legge meg før kl 22.00. Det er lettere sagt en gjort på en kreativ DTS. For å oppdatere sånn overflødig hva jeg har gjort siden sist: Jeg har vært i Skien og deretter Trondheim for å delta på et prosjekt ledet av Ungdom i Oppdrag i Skien som heter Risk, jeg har drømt, jeg har laget grafisk design, fått dypere vennskap med folka her og jeg har begynt å lære norsk til de som har lyst til å lære norsk her (jeg tror jeg nevnte for en måned siden at det var folk fra 13 forskjellige nasjoner her).

Opplegget her kan virke litt tilfeldig og forvirrende. Men det er slik at det er to forskjellige sorter uker. Kreative uker, og undervisningsuker. I de kreative ukene er vi, spor for spor, er vi i studio hver dag fra 10-16 og koser oss og er kreative på de måtene du måtte finne på å være kreative på. Det er et emne for hver kreativ uke, men vi står fremdeles veldig fritt til å velge hvilket medium vi vil bruke. Jeg kommer tilbake til dette. I undervisningsukene er vi samlet hele gjengen i pinsekirka her i nabolaget. Der får vi undervisning fra inspirerende undervisning fra lærere fra rundt om i verden. Jeg skal gå tilbake til den første undervisningsuka. Den tredje av sju uker til nå. Da var det vår egen Jan Huse som underviste om temaet «To know God and make Him known». Å kjenne Gud og å gjøre ham kjent. Mye av det gikk på hvordan Gud taler gjennom oss. Jeg skal skrive litt om hva jeg opplevde fra undervisningen. Hva som talte til meg. Dette er oversatt fra det jeg skrev i min journal.

«Hele tida når Jan snakket, så jeg for meg mitt eget lys-bilde (det som dere kan lese om og se i forrige innlegg). Det ble mer og mer sant for meg selv. Jan snakket om ånden, sjelen og kroppen. Gud er lyset i livet mitt. Gud kan også være det store lyset i bildet mitt, siden Han er den som lyser opp dagen min. Vi kan ikke se Gud fysisk, men vi kan se Ham gjennom andre folk. Dette bringer oss tilbake til meg selv som det store lyset i bildet. Jeg ønsker virkelig at folk kan kunne se Gud gjennom meg.

Jan viste meg også noe nytt om bibelhistorien der Jakob gifter seg med Lea, men så ville han jo egentlig ha Rakel. Det var jo det henne han spurte om å få. Det var henne han strevde og jobbet hos svigerfaren for. Dette er en historie om livet. Jeg jakter selv etter min egen Rakel – min store drøm. Det jeg får er som regel bare Lea. Hun er ikke så fin som Rakel. Hun er ikke pen. Hun er ikke flink. Det jeg bør gjøre er å ta til takke med Lea og leve livet med henne. Det canadiske bandet Downhere synger en sang som går slik i refrenget: «Every day comes with a promise that it could be great if we want it to». Vi må lære oss å ta vare på Lea. Leve drømmen selv om det er for tidlig om morgenen

«Derfor, mine brødre og søstre, vær ivrige etter å gjøre deres kall og utvelgelse fast, for dersom du gjør dette skal du aldri snuble.» 2. peter 1:10.

Gud har en plan med alt. Vi ser det ikke, men til og med de små tingene som er kjipe og kjedelige er en del av ditt kall. Vær ivrige etter å oppfølge det. Gud skal støtte oss som den faren han er når vi gjør det. Når vi lever drømmen med stygge Lea. Verset forteller at vi skal holde oss til drømmen i tykt og tynnt. Min store drøm, min Rakel, er å bli en suksessfull grafisk designer som lukter Jesus. Og jeg tror det er mitt kall. Selv om utdannelsen vil være bli dyr, og jeg vil komme til å jobbe med hestekrefter jeg ikke har, vil jeg fortsatt følge drømmen min. Gud, min store far, vil støtte meg og være der for meg. Den høye prisen og det harde arbeidet vil virkelig være en Lea. Jeg må rett og slett bare ta en bit av det sure eplet. Det er livet. For en dag, gjennom å gjøre det, skal jeg endelig få min Rakel, slik som Jakob fikk. Den eneste måten jeg kan få min Rakel, er å holde ut med Leah. Men det kommer til å bli verdt det.»

🙂

Jeg skal ikke skrive fullt like mye, men jeg skal skrive fra de manglende ukene også. I morgen. Jeg lover.
God natt.

Skriv et svar