sep 28

Creative week #1: Profetisk kunst i det søte studio

Jeg sa, og du trodde kanskje på det når du leste det, at det kunne komme et innlegg om profetisk kunst når som helst. Dette innlegget handler om den kreative uka som vi hadde sist uke. Det vil si at vi var i studio hver dag fra 10-16.00, mandag til fredag. De fleste dagene hadde vi med oss en professionell kunstner som heter Eivind Haugstad.

Korsagt: Å profetere er å se. Noen tenker kanskje at det må være å se inn i fremtiden, men det er det trenger overhode ikke være det. Det å lage profetisk kunst vil si å be før du begynner på idémyldringen, om at en skal få en idé eller bilde om noe som kan bety noe spesielt for andre, eller rett og slett deg selv. I dette tilfellet handlet oppgaven om «My story». Det vil si at jeg ba om å få en idé hvor jeg kunne få frem det mest sentrale i livet mitt på en måte som ville bety noe for meg selv og andre.

Denne gangen så jeg for meg masse lys, hvor jeg er det største lyset (se bilde). Lysene rundt er mine medmennesker som lyser opp rundt meg og inspirerer meg og oppmuntrer meg til å skinne videre. Lysene kan også forstille dagene mine etter som de har gått opp og ned. Det siste lyset til høyre er ikke påtent enda. Det er fordi det er de kommende dagene. Som du kanskje også legger merke til, så har det ene lyset helt til venstre veltet. Det er farfaren min som døde da jeg var 12/13 år gammel. Det var da jeg bestemte meg for at jeg ville være en kristen. Etter det har lysene bare begynt å brenne mer og mer, og etter hvert ble det en stor ild. Dessuten betyr også navnet mitt «å skinne» eller «å lyse opp». Det er min fortelling bak det. Du må gjerne lage din egen tolkning også.

Det var ganske gøy å få tilbakemeldig fra Eivind etterpå. Han lurte på hvor mye jeg hadde malt før, og trodde nesten ikke på meg da jeg fortalte at det var jammen ikke så mye. Det er sannheten. Jeg foretrekker, som mange du kanskje vet, grafisk design og photoshop o.l.

Ja. Det var det. De andre bildene er, som du kanskje forstår, bilder av studioet som vi holder til i. Det er nede i sentrum, i motsetning til basen som vi bor i. Den ligger på Moa.

Snakkes da! Håper kunsten min kan bety noe for deg.

4 kommentarer

 1. Maria sier:

  du e flink !:)

 2. Karin sier:

  Ellen, Du e bare heilt utrolig og ufattelig fantastisk <3 kjempeglad i deg !

 3. Kristina sier:

  Galfint bilde Ellen! Du er flink <3

 4. Birgitte sier:

  sann inspirasjon <3 du e sånn et godt menneske, herlige du

Skriv et svar