aug 11

Den urettferdigheten

«12 millioner mennesker på Afrikas Horn er rammet av alvorlig tørke.«

Foto: Kirkens Nødhjelp

Se de stakkar hendene. Det er alt maten de somalske hendene har igjen av mat. Det er det hele. Det å leve på så lite, er mer en det vi klarer å forestille oss. Jeg føler meg som en dust. Jeg lagte cookies igår. De svære kaloribombene hadde jo vært bedre enn de små frøene vi kan se på bildet. Her i Norge MÅ det jo bare komme en bøye hver eneste dag. Det blir jo ikke opphold. Vi har stjelt regnet fra Afrikas horn, og nå har de den værste tørken på 60 år. Jeg synes det er rett før jeg drukner selv. Alle slags bekymringer. Vi synes også forferdelig synd på oss selv som ikke får sol. Hele folket. Og hele folket lider fremdeles av sorgen etter de som døde på Utøya, og det er jo klart. For det var jo virkelig tragisk. Men hva haster egentlig mest: Å bygge opp igjen Utøya? Eller haster det rett og slett mer å gi mat til Afrikas horn? Kjell Inge Røkke svarte med det første alternative og satte inn noen millioner for å bygge opp leirstedet på Utøya. Men sannheten er kanskje at han kunne venta litt med det, for har sikker råd til å heller gi noen millioner til stakkars afrikanere som ikke har et eneste øre, og ikke så mange frø heller. Vi kunne jo gjort et bytte, så får vi sola også. Bare en tanke, liksom.

Skriv et svar