sep 14

I’m so exited, and I just can’t hide it

Hei hei folkens.

Det begynner å føles som jeg har vært her ganske mye lenger enn bare 2 og en halv dag. Jeg tror det er et bra tegn. Nå har jeg faktisk (allerede!) begynt å bli vant med å snakke engelsk nesten hele tiden, så jeg må unnskulde meg på forhånd hvis dette skriftlige språket mitt virker litt «unorsk».

Til nå har jeg snakket veldig mye engelsk og blitt kjent med flere av disse deilige folkene. Jeg finner det veldig interessant å snakke med folk fra rundt om i verden og faktisk bli forstått. En ting som er veldig gøy, er at alle finner felles interesser. Dette er multikulturalisme som fungerer. De som ikke er norske her er også veldig sporty som prøver seg på å lære litt norsk. Det er morsomt å høre på, men så føler jeg meg veldig frekk og uhøflig hvis jeg ler av det. De ler jo ikke av meg når jeg snakker engelsk, så det var det å holde seg seriøs for å holde den gyldne regelen. Jeg får mer positive tilbakemeldinger om at de synes jeg er flink til å snakke engelsk.

I går var jeg ute i dusjeregnet og spilte fotball. Vi var ti stykker som spilte bare for gøy. Jeg tror ingen av oss visste hva stillinga var noen gang. Det var den typen fotball hvor det ikke gjorde noen ting om du egentlig bare fortsatte å bomme på ballen, men fikk mange komplimenter for å gjøre det likevel.

Fjellturen som vi egentlig skulle på i dag til i morgen er blitt utsatt til fredag/lørdag, siden da har de visst meldt finere vær. Derfor brukte vi dagen til å gå til først å lære om hvordan vi gjorde pliktene våre, brukte vaskemaskinen og tørketrommelen, og hva som skulle gjøres på kjøkkene når vi hadde plikter å gjøre der. Og hvordan vi skal bruke konfyren når vi skal lage mat. Jeg skal forresten vaske jentedoen og -gangen hver dag annenhver uke.

Etter dette reiste vi til et utsiktspunkt hvor vi kunne se utover hele Ålesund. Jeg fikk ikke tatt med kameraet mitt siden jeg hadde glemt å lade det. Derfor måtte jeg bare ta i bruk mobilen. Vi gikk deretter ned noen lange trapper derfra og ned i sentrum. Vi hadde en liten omvisning rundt i byen før vi endte opp på lyspunktet. Det er en kafé drevet av ungdom i oppdrag her i Ålesund.

Til middag i dag hadde vi chili. Det var en sterk vegetarrett. Jeg brant i munnen etterpå. Og så fant jeg ut nye fakta som gjorde verden enda mindre – en jente fra Filipinene som jeg satt på bord sammen med ved middagen hadde vært noen ganger på frikirka i Klepp, og forstod godt hva jeg mente da jeg sa at jeg bodde et sted mot togstasjonen og ikke jærhagen.

Har du noen spørsmål? Da kan jeg svare på det neste gang jeg blogger. Det blir antakelig i morgen. Bare legg igjen det eventuelle spørsmålet som en kommentar.

Snakkes da! Nå skal jeg gå å være sosial og knytte nye bånd.

PS, bilder kommer så fort jeg får tatt dem, og deretter lagt dem inn på dataen.

2 kommentarer

  1. Kristina sier:

    det høres kjekt ut! forsett og fortell 😀

  2. ragnhild sier:

    så BRA at du har det så BRA! 😀 bilder? 😀

Skriv et svar